• warning: call_user_func_array() [function.call-user-func-array]: First argument is expected to be a valid callback, 'acquia_marina_username' was given in /home/www/romania.dk/includes/theme.inc on line 617.
  • warning: call_user_func_array() [function.call-user-func-array]: First argument is expected to be a valid callback, 'acquia_marina_username' was given in /home/www/romania.dk/includes/theme.inc on line 617.

Kynisk afpresning af ung kvinde

Hun blev for nylig blev tvunget ud i prostitution på et bordel i Århus. Hun kunne ikke rejse hjem igen, fordi hendes alfons havde hugget hendes pas. Tillige tog han hver en krone, som hun tjente på det lille tarvelige bordel.

Kun fordi betjentene i en patruljevogn fra Århus Politi tilfældigt så pigen stå og græde foran en sexklub i Århus i går nat, kan hun nu slippe ud af sin tilværelse som sexslave i Århus. Myndighederne vil hjælpe hende med at få pas penge og billet til en hjemrejse.

Med et sørgmodigt udtryk i øjnene mødte den spinkle pige i går op i et grundlovsforhør ved retten i Århus. Retsmødet blev holdt, fordi fordi hun som borger i Rumænien - der ikke er medlem af EU - skal udvises på grund af manglende arbejdstilladelse.

Da hun i grundlovsforhøret havde grædt sig gennem en forklaring, virkede hun straks mere tryg ved udsigten til at komme tilbage til sit fædreland.

Enlig mor
Den kønne, men tydeligt skræmte og forvirrede kvinde, der af statur lignede en dansk teenager på 12-13 år, fortalte hvordan hun i midten af oktober havde forladt sit hjem i en rumænsk landsby. Hun har et lille barn, og til en fjern bekendt havde hun givet udtryk for sin drøm om at komme ud af sin situation som enlig mor. Hun ville til et rigt land og tjene penge for at forbedre sine usle sociale kår for sig selv og barnet.

Der blev hurtigt slået til. Den rumænske bekendte lovede hende guld og grønne skove i Tyskland. Der gik ikke mange dage, før rejsen begyndte til det, der i stedet blev halvanden måned med afpresning, trusler og daglige ydmygelser.

Sammen med sin rumænske bekendte og en rumænsk chauffør kørte hun i personbil fra landsbyen. Ifølge pigen gjorde de ikke som aftalt ophold i Tyskland. Men på en tankstation - det viste sig at være uden for Århus - mødte de en tredje rumænsk mand, der truede chaufføren til at aflevere pigens pas. Chaufføren makkede ret, og pludselig sad pigen sammen med sin nye rumænske alfons i en lejlighed i Århus uden en krone på lommen - og uden sit pas.

Hun fik at vide, at hun skulle arbejde som prostitueret

- Jeg blev ked af det. Men jeg fik besked på, at jeg først kunne få mit pas, når jeg havde tjent 3000 euro (cirka 30.000 danske kroner).

Seks-syv kunder dagligt
Den 18-årige kvinde måtte tage job på et bordel, hvor der var tre andre piger. De var danske. Den rumænske pige havde seks-syv kunder i døgnet. Indtægten pr. seksuel ydelse var mellem 700 og 1000 kroner. En dag tjente hun 9400 kroner.

- Jeg afleverede alle pengene til den rumænske mand, jeg boede hos, sagde pigen i grundlovsforhøret.

Den rumænske alfons sørgede for mad til hende. Men hun så aldrig en krone for sit arbejde på lagnerne i bordellet i Århus.

Hun fik besked på, at der var løbet ekstra omkostninger på prisen for at få hendes pas tilbage.

Hjem til jul
Onsdag var hun med sin rumænske alfons ude at se på et andet sted, hvor han sagde, hun skulle være. Så blev rækken af ydmygelser åbenbart nok for hende. Hun nægtede og insisterede på, at hun ville have sit pas, så hun kunne komme hjem til Rumænien.

Alfonsen blev rasende og slog hende ad flere omgange, i øvrigt mens de var i en såkaldt swinger-klub, hvor der er fri sex på tværs af parforhold.

Efter sidste omgang vold med knytnæver og spark i swingerklubben kom hun på én eller anden måde ud på en gade. En patruljevogn standsede op, da de to betjente så en tynd, forpjusket pige stå grædende på gaden.

Myndighederne har nu en måned til at klare formaliteterne før hendes afrejse. Efter et kort ophold i arresten i Århus bliver hun ført videre til mellemstationen Sandholmlejren, hvor der er andre skibbrudne udlændinge. Måske når hun at komme hjem til Rumænien inden jul.

http://www.stiften.dk/artikel:aid=189818